Vragen? Bel ons 088 765 1780 | verkoop@deschakelbv.nl
Laden
Product(en) toevoegen...

NIEUW! Toloxx houtbouwschroeven

woensdag 5 juni 2024
Op zoek naar goede constructieschroeven? Bestel nu de nieuwe Toloxx Houtbowschroef! Sinds kort in ons assortiment! Lees hierover meer in dit item.

Om stevige constructies van hout op hout te maken heb je grote schroeven nodig. Voorheen werd er voor het maken van houtconstructies veel gebruik gemaakt van slotbouten of houtdraadbouten. Het voorbereiden en voorboren hiervan vergt veel tijd en is een precies klusje.

Een andere methode voor het verbinden van balken en andere houtconstructies is gebruik maken van houtverbinders, hoekverbindingen of balkdragers. Optisch geeft dit echter geen mooi resultaat omdat deze stalen verbindingen altijd in het zicht blijven.

Een mooie en snelle oplossing voor het verbinden van dragende balken en andere dragende houtconstructies, is het gebruik van grote constructieschroeven met een zogenaamde tellerkop oftewel schotelkop. Van origine werden deze schroeven veel gebruikt in de houtskeletbouw van huizen. In Nederland wordt er doorgaans weinig met houtskeletbouw gebouwd, maar in andere landen in Europa zoals Duitsland wordt dit veel gedaan. Inmiddels is deze houtbouwschroef naar Nederland ‘overgewaaid’ en worden ze veel gebruikt als alternatief op houtverbinders en/of houtdraadbouten. Voor constructietoepassingen van hout op houtverbindingen is de houtbouwschroef met schotelkop de perfecte oplossing.
De kleinere maten zijn ook prima te gebruiken in de grote bevestigingsgaten van o.a. hoekankers.

Ons Toloxx assortiment is nu uitgebreid met een lijn van deze houtbouwschroeven en is beschikbaar vanaf de maat 6.0 x 40 mm tot en met 8.0 x 300 mm. Door de grote schotelkop hebben deze schroeven een groot draagvlak en klembereik. Ze zijn een beter alternatief voor de ouderwetse houtdraadbout: sterker, hogere uittrekwaarde en veel gebruiksvriendelijker door gemakkelijk inschroeven met een (accu)schroefmachine. Door de optimale krachtoverbrenging van de TX-aandrijving heb je veel grip de schroef.

Bekijk ons Toloxx assortiment hier!Laden
Laden
Ok